[...] semi-niezbędny bądź warunkowo niezbędny. Pokarmami bogatymi w Gln są ryby, czerwone mięso, produkty mleczne, fasola, tofu, jajka jak również surowe buraki i kapusta (gotowanie może zniszczyć Gln szczególnie w warzywach). Przeciętnie 100-gramowa porcja mięsa zawiera ok.4g Gln. Kazeina zawiera jej aż 24%. Z ciekawostek warto napomknąć, iż [...]
Jedzenie to nie tylko kurak i ryż: popróbuj różne mięsa w różnych wersjach - pieczenie, gotowanie, grillowanie. Ryby też bardzo fajna alternaqtywa. Nie bój sie eksperymentować. I pamiętaj o przyprawach - naprawdę duzo dają :-))
[...] ? Ja to unikałem tego bo myślałem,że totalna ściema.Nawet nie szukałem w necie nic dotyczącego batonów proteinowych. Dziękuję za odpowiedzi :) Rozważyłabym z Twą Lubą gotowanie na np.: dwa dni. U mnie było podobnie, jak ćwiczyliśmy z mężem razem. Nie ma problemu ugotować dla dwóch osób na dwa dni męsa/ ryby/ kaszy / ryżu - rano dokroić [...]
[...] je tuż po siłowym. Nie ma sensu pic pomiedzy. 2)Jak przygotowywać ryby, bo słyszałem, że najlepsze to Łosoś,Węgorz,Makrela,Karp,Śledź, ale nie wiem jak je przygotowywać, bo gotowanie raczej jest bez sensu ryba się rozleci. Na teflonie usmażyć bez tłuszczu? Nie jest powiedziane, ze smażenie z użyciem oleju należy całkowicie wykluczyć. Możesz [...]
[...] białka, jedząc więcej mięsa w miarę możliwości. Choć przyznam szczerze, że ryby i drób to raczej jedyne co wchodzi w rachubę, bo szybko się przygotowuje, a na np. godzinne gotowanie wołowiny niestety nie mam za bardzo czasu, do domu wracam na dłużej dość późno. A dlaczego strączkowe miałyby wpływać negatywnie ? Kiedyś mi powiedziano, że nie [...]
[...] sporej puli kalorii, bo skoro można chudnąć na wyższej, to po co ucinać ;-) Tefal jest ok, ale pamiętaj, że masz też inne sposoby przyrządzania mięsa i nie tylko. Duszenie, gotowanie, smażenie. Sokowirówki jak najbardziej, czemu nie świeże soki są w diecie mile widziane, jeśli lubisz - oczywiście wliczasz w bilans ;-) Co do diety : 1. Mała [...]
[...] umiarkowanej aktywności (1-2 razy w tygodniu) wyliczył mi 2700kcal. Tefal jest ok, ale pamiętaj, że masz też inne sposoby przyrządzania mięsa i nie tylko. Duszenie, gotowanie, smażenie. Zgodzę się, Tefal jest jednak najlepszym rozwiązaniem ze względu na ogromną oszczędność czasu i mniejszą ilość tłuszczu :) Sokowirówki jak [...]
[...] siłowy. Na nim się skup. Jeśli waga nie ruszy - wtedy dodasz aktywności. Tefal jest ok, ale pamiętaj, że masz też inne sposoby przyrządzania mięsa i nie tylko. Duszenie, gotowanie, smażenie. Zgodzę się, Tefal jest jednak najlepszym rozwiązaniem ze względu na ogromną oszczędność czasu i mniejszą ilość tłuszczu :) Ale w diecie nie chodzi o [...]
[...] ). Po ugotowaniu przykrywamy i odstawiamy na jakąś chwilę. Wlewamy ocet ryżowy mieszamy i studzimy – żeby sobie palców nie poparzyć. Jeśli ktoś ma swój patent na gotowanie kaszy „ na gęsto” to jak najbardziej :) W międzyczasie kroimy w paski ogórek, paprykę, łososia i awokado ( można je skropić sokiem z cytryny, żeby nie ciemniało ) [...]
DZIEŃ 16 Trening dobrze wszedł, gorzej z michą bo pół dnia przesiedziałem w szpitalu i wpadły jakieś czipsy z maszyny i gotowanie było nieco inne niż w planie, do tego nie zmiesciłem się w czasie bo po powrocie do chaty grillowałem ryby. TRENING Rozgrzewka na worku Wspięcia na palce max/max/max Wiosłowanie 14/12/10 Wyciskanie na skosie 15/10/10 [...]
[...] Można oczywiście też modyfikować ilością węgli, dając mniej ziemniaków i/lub kukurydzy. I co ważne, potrawa szybka, bo ziemniaki podgotować można nawet i dzień wcześniej, rybę i kukurydzę wyrzucić z zamrażalnika rano, gotowanie sosu to 5-10 min, a w między czasie można rozgrzać piekarnik.... Zmieniony przez - Grasik w dniu 2009-06-11 07:09:03
Zdecydowanie bardziej polecane są ryby świeże - np. łosoś, halibut, mintaj.Ważny jest sposób obróbki termicznej - wskazane jest pieczenie, gotowanie na parze, grillowanie, a niewskazane smażenie. Natomiast ryby wędzone i z puszki mogą pojawiać się w jadłospisie okazjonalnie. Zmieniony przez - odp-SFD-pl w dniu 2012-09-23 08:27:36
[...] białka. Pierwszy posiłek w miarę ok-bo to ww złożone i nabiał, ale na Twoim miejscu makaron itp zamieniłabym na coś o większej zawartości błonnika. Musli jest szybsze niż gotowanie kaszy, czy makaronu a na sniadanie bardziej odpowiednie. Drugie sniadanie ok, choć przydałoby się więcej białeczka. Trzeci posiłek-hmmm, zgrozą wieje To pora [...]
[...] na wakacje gotuje sobie sam oddzielnie i często dostaje mi się za to, że gotuje tylko dla siebie i nie myślę o innych :D Jako student wiem, że spokojnie znajdziesz czas na gotowanie. Kanapki: zamień biały na razowy, ale z dobrego źródła, bo strasznie oszukują na pieczywie. Daj tam własne mięso. Naleśniki spokojnie możesz zrobić z mąki razowej [...]
hmmmm gotowanie po to m.in. wymyslono aby niektore produkty byly LAtwiej przyswajalne nie mam pewnosci co do ryby ale jesli musialbym wybierac to obrobione z drugiej strony w sushi mieso ryby powinno byc bez zbednych dodatkow moze to byc przewaga ale trzeba miec jeszcze zaufanego mistrza kuchni:)
[...] jajka i oliwa wylatuja podobnie jak tluste ryby zatem na wstepie zapomnij o chociazby makreli w tym posilku. 5. serek wiejski z orzechami jest ok. mozesz tez jesc twarog, od biedy tune i odzywke bialkowa, zawsze z tluszczem. w sumie nie jest tak zle, male poprawki i podbicie kalorii i bedzie ok. gotowanie na parze jest tez bardzo dobre, pozdro
[...] olej lniany, orzechy, pestki dyni,słonecznika,sezam,siemie lniane jadaj co 2,5-3,5godz 5-6posiłków dziennie i bedzie dobrze o diecie pomyslisz za 3-4lata,szkoda czasu w tym wieku na wyliczanie,odważenie,gotowanie bład że mało cwiczysz brzuch i nogi,nalezy cwiczyc wszystkie grupy mieniowe Zmieniony przez - koles08 w dniu 2008-08-20 20:02:31
[...] z posiłkami, ale chyba będę musiał poprosić o dopasowanie rozpiski, żebym codziennie nie musiał robić innego żarcia. Jednak siłka+praca+rodzina zajmują mi dużo czasu i gotowanie codziennie to ciężki temat. Czy takie miksowanie jak wyżej jest jakimś mega błędem w sztuce czy może być i BTW wychodzi podobnie (nie liczyłem tego)? I teraz kilka [...]
[...] czy zdajecie sobie np. sprawę, ze to wszystko pochodzi od istot, które są w stanie magazynowac zarazki które wybija tylko i wyłącznie odpowiednia temperatura- tudzież gotowanie? Ja wiem, ze to się bagatelizuje, ale obejrzyjcie sobie dokumenty na Discovery lub inne dostępne na yt, gdzie pokazują co w ogóle znajduje się na skorupkach, [...]
[...] rowniez mozesz lykac jak nie bedziesz w stanie ich dostarczyc w postaci warzyw/owocow, lub jako uzupelnienie. Co do przyzadzenia to smazyc na koncu, lepszym sposobem obrobki sa gotowanie/duszenie/parownianie/grillowanie/pieczenie. Tak ryb z puszki nie jedz za czesto, stawiaj na swieze ryby. Zmieniony przez - zaglebieSC w dniu 2008-08-28 12:20:39